• Category : Diensten & trajecten

RE-INTEGRATIE

Op eens kan alles een andere wending nemen in het leven. Je krijgt te maken met werkloosheid en/of ziekte. Terugkeer op de arbeidsmarkt of terugkeer bij de huidige werkgever na een langere periode van afwezigheid en ziekte is geen gemakkelijke stap. Je bent de balans in je leven kwijt; het wordt lastig voor je om te zien wat je eigen kansen en mogelijkheden zijn op de arbeidsmarkt. Feriye & Collega’s loopbaanadviesbureau kan je helpen om de balans te hervinden en samen een richting te bepalen om nieuwe kansen te creëren op de arbeidsmarkt om hierdoor de afstand tot de arbeidsmarkt juist te verkleinen.

Het doel van een re-integratie traject is door de arbeidspositie te versterken, een duurzame en passende functie te verwerven.

Het traject kenmerkt zich bij uitstek door een persoonlijke benadering. De duur van de begeleiding is afhankelijk van de behoefte en de afspraken die hierover onderling of met de werkgever zijn gemaakt. Het begeleidingstraject kan in overleg verlengd worden tot en met de proeftijd. De coachingsgesprekken bestaan uit wekelijkse of tweewekelijkse bijeenkomsten, waarnaast de coach telefonisch en per mail bereikbaar is.

 

OUTPLACEMENT  Van werk naar werk

Op zoek gaan naar een nieuwe baan kan een uitdaging zijn maar ook stress met zich meebrengen. Zeker als er sprake is van een onvrijwillige situatie; bijvoorbeeld een fusie of re-organisatie of ontslag door andere redenen. Soms is het een aangrijpende situatie waarbij veel emoties hun plaats moeten vinden. Door coaching en begeleiding kunnen wij u helpen nieuwe doelen te leren stellen en de toekomst weer centraal te stellen.

Het doel van een outplacementtraject is het vinden van een nieuwe baan passend bij je kwaliteiten en talenten en bij je waarden en wensen.

De duur van de begeleiding is afhankelijk van de behoefte en de afspraken die hierover onderling of met de werkgever zijn gemaakt. Geen situatie is hetzelfde, dus per persoon zal het te volgen pad verschillen. Gemiddeld duurt een dergelijk traject 9 maanden. Sneller kan, maar afhankelijk van de persoonlijke- en arbeidsmarktsituatie kan het ook langer duren. De coachingsgesprekken bestaan uit tweewekelijkse bijeenkomsten, waarnaast de coach telefonisch en per mail bereikbaar is.

 

SOLLICITATIETRAINING

Wanneer er geen behoefte is aan een volledig outplacementtraject of re-integratie traject. Of als je weer wilt gaan werken en niet meer weet hoe ‘het solliciteren’ ook al weer werkt. Of je wilt alleen je sollicitatievaardigheden verbeteren. Of je hebt een loopbaanadviestraject afgerond en je hebt extra ondersteuning nodig bij het gericht solliciteren. Dan kun je kiezen voor een kortdurende sollicitatietraining.

Doel van de training is dat de cliënt leert gericht en effectief sollicitaties te verrichten en dat hij/zij vaardigheden eigen maakt om de kansen op de arbeidsmarkt te vergroten. Het traject bestaat uit gemiddeld vijf tweewekelijkse bijeenkomsten, waarnaast de coach telefonisch en per mail bereikbaar is.